Taşköprü sarımsağının ekimi kuraklık endişesiyle erken başladı

Önemli sarımsak üretim merkezlerinden Kastamonu’ndan Taşköprü ilçesinde her yıl şubat sonu ve mart ayında ekilen sarımsak, bu yıl kuraklık tehlikesi nedeniyle toprakla erken buluşturuldu. Yaklaşık 4 bin ailenin geçimini sağladığı Taşköprü sarımsağı, bu yıl mevsimin kurak geçmesi nedeniyle 20 gün önceden ekilmeye başlandı. Üreticiler, kuraklığın devam etmesi halinde verimin düşmesinden endişe ettiklerini söyledi. İlçeye bağlı Çanşa köyünde sarımsak üreticiliği yapan Zekeriye Hızarcı, “Bu içinde bulunduğumuz tarla 3 dönüm. Normal şartlarda biz buradan 3 ton sarımsak alırız. Ancak yağmur yağmazsa verim düşecek. Barajımızda su yok, dolayısıyla bu tarladan 2 ton bile sarımsak alamayız. Erken dikim yaptık, çillenmesi kolay olsun diye.” dedi. Taşköprü sarımsağının ekimi kuraklık endişesiyle erken başladı #1 Taşköprü sarımsağının ekimi kuraklık endişesiyle erken başladı #2 Taşköprü sarımsağının ekimi kuraklık endişesiyle erken başladı #3

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir