Isırgan Otunun Faydaları

Binbir derde deva ısırgan otunun faydaları neler? Isırgan otu çayı nasıl yapılır? Isırgan otu çayının faydaları? Hepsini sizin için araştırdık.

Isırgan otu denilince ilk akla gelen şey temas edildiğindeki oluşan acı his. Ancak bu bitkini öyle faydaları var ki. Bizde sizler için ısırgan otunun faydaları neler? Isırgan otu çayı nasıl yapılır? Isırgan otu çayının faydaları? Gibi en çok merak edilen soruların tüm detaylarını haberimizde paylaştık. İşte detaylar…

BİNBİR DERDE DEVA ISIRGAN OTUNUN FAYDALARI NELER?

Bağışıklık güçlendirici özelliği olan ve birden çok hastalığa iyi gelen mucizevi bitki ısırgan otunun bilinmeyen daha pek çok faydasını var.

Isırgan; bağışıklık güçlendirici, prostat büyümesin engelleyen, romatizmaya iyi gelen kan şekerini dengeleyici ve romatizma ağrılarına iyi gelen mucizevi bir bitkidir. Isırgan otunun yapraklarının yanı sıra tohumunun da sağlığa yararları oldukça önemli. Direk temas edildiğinde cildi tahriş edebilir. Ancak ısırgan otu o kadar yararlı bir bitkidir ki bu durum göz ardı edilebilir.

Isırgan otu, insanların iyileşme sürecini kısaltır. Dünya genelinde birçok tedavide kullanılan ısırgan otunun faydalarını şöyle sıralayabiliriz;

-Anemi tedavisi gören kişiler olumlu etkiler gözlenmektedir.

-Adet dönemindeki gerginliğinizden kurtulmanızı sağlar. Kasık ağrısını azaltıcı etkisi vardır.

-İdrar problemi yaşayan kişilerde çok faydalıdır.

-Kanser tedavisinde etkin rol oynar.

-Tansiyon ve kolesterol sorunlarına çözüm olarak günde bir fincan ısırgan çayı tavsiye edilir.

-Vücuttaki ödemi atılmasında etkilidir.

-Demir eksikliğine iyi gelir.

-Kalp sağlığını korur.

-Solunum sorunlarını giderir.

– Alerjik hastalıkları giderir.

-Eklem ağrısını hafifletir.

-Gut hastalığına iyi gelir.

-Kemik sağlığına katkı sağlar.

-Prostat sağlığını korur.

-Cilde iyi gelir.

-Saçı besler

-Anne sütünü arttırır.

ISIRGAN OTU ÇAYI FAYDALARI

Birçok kürde kullanılan ısırgan otunu çay olarak da tüketmek mümkün. Isırgan otu çayının faydaları ise;

-Antifungal ve antibakteriyel özellikleri sayesinde oksidatif stresle savaşmaya yardımcı olur.

-Kaslardaki ağrıları, bel tutulması, baş ağrısı, çarpma veya ezilme ile meydana gelebilecek herhangi bir ağrıyı hafifletir.

-Antibakteriyel özelliği sayesinde idrar yolları enfeksiyonunu tedavi eder.

Isırgan otu Kan basıncını düşürür. Yüksek tansiyonu tedavi eder.

-Yüksek antioksidan özelliği sayesinde kanseri önler.

-Sindirim için faydalı bakterilerin gelişimine yardımcı olarak sindirim sistemini düzenler.

-Prostata iyi gelir.

Isırgan otu Böbrek sağlığına iyi gelir.

-Cilt sağlığına iyi gelir. İçerisindeki antioksidan sayesinde ciltteki yaraların iyileşmesini hızlandırır. Ayrıca soğuk ısırgan otu çayını pamuk yardımı ile cilde (cildin tamamen ısırgan otu çayını emmesini sağlayacak şekilde) uygulayabilirsiniz.

-Kan damarlarındaki gerilimi azaltarak kanın vücuttaki sağlıklı akışını düzenler ve bu sayede kalp sağlığını korur.

-İçerisindeki antihistamin etki sayesinde alerjik reaksiyonları tedavi eder.

-Eklem ağrılarını, kireçlenmeyi ve gut hastalığını tedavi eder.

-Diyabetik hastalıkların tedavisine yardımcı olur.

-Isırgan otu Erkeklerde testosteron seviyesini yükselterek libidoyu artırır.

-Metabolizmayı düzenleyerek kilo vermeye yardımcı olur.

-İçerisinde kalsiyum, magnezyum ve demir bulunan ısırgan otu çayı kemik sağlığına iyi gelir.

-Egzama ve akne tedavisine destek olur.

-Astım, sinüzit ve bronşit gibi hastalıkların tedavisine yardımcı olur.

-Emziren annelerde sütün artmasına yardımcı olur.

-Menstrüasyon problemler için tedavi edicidir.

-Tırnak ve saçları güçlendirir.

ısırgan otu çayı

SAĞLIĞA YARARLI ISIRGAN ÇAYI NASIL YAPILIR?

Hazırlanışı

Bir su bardağı dolusu kaynar suya bir tatlı kaşığı ısırgan otu yaprağı karıştırılıp demlenir. 5-10 dakika demleme sürecinden sonra süzülür. Günde 2 veya 4 bardak tarifteki demlenmiş çay aç karnına veya öğün aralarında şeker katılmadan içilir. Tatlandırmak için çaylarına biraz civanperçemi, kekik, papatya veya nane ilave edebilirler. sırgan otunun gövde ve yapraklarından da yaralanabilirsiniz. Bir su bardağı sıcak suda bir tatlı kaşığı ince kıyılmış gövde ve yaprak bir süre bekletilir. Hafif ateşte kaynama derecesine kadar ısıtılırak dinlenmeye bırakılır. Hazırladığınız bu çay haftada bir kaç defa tüketilebilir. Mide rahatsızlığı, bahar yorgunluğu ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir.

Tohum Çayı

Öğütülmüş bir tatlı kaşığı tohumu, bir su bardağı dolusu kaynar su ile haşlayın, 10 dakika demlendikten sonra süzün. Günde 3 bardak demlediğiniz çayı, yemeklerden yarım saat önce soğutmadan içebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir